Poorter
Type: Fusion Dubbel - Porter
EBC 45 EBU 30
Stamwortgehalte 16 graden Plato Categorie S
Alc. 7% Vol.
Ingrediënten: water, gerstemout, hop en gist.
2 donkere moutsoorten, een Caramout 300 en een Roastmout 900.
2 hopsoorten; Spalt hop en Styrian Goldings hop

Poorter is een modern fusion bier, ergens tussen een Belgische Dubbel en een Engelse Porter in. Een mooie balans van tonen waaronder chocolade, cacao en caramel is hier ontstaan. Verrassend dat een donker bier zo fris kan smaken. De Poorter bestond in de Lage Landen al ruim vier eeuwen vóór de Engelsen met hun Porter kwamen maar was toen geen 'soort' maar het lokale stads bier. Meer informatie daarover vind u onder 'Bier geschiedenis'.

Bier & spijs combinaties:
Poorter laat zich goed combineren met oude rauwmelkse kazen en worst of pate met walnoten. Gehaktballetjes met Poorterbier in de jus. Poorter met gestoomde zalm levert een heel verrassende combinatie op. Bij een stoofschotel met wild kunt u de wijn vervangen door Poorter.

Wordt geleverd in 33cl met hergisting op fles en is beschikbaar op handzame 20 liter fusten.
Speciale Witte Klavervier glazen met witte opdruk, tapruiters, tapknoppen, viltjes, display's zijn beschikbaar in overleg met de Witte Klavervier.

prtrglas

Dit bier heeft nagisting op fles

In een fles die rustig bewaard wordt vormt zich onderin een gistdepot. Bij voorzichtig uitschenken kan een keuze worden gemaakt om het gist wél of niet mee te schenken. Dit heeft ook enige invloed op de smaak. Gist is op zich erg gezond en bevat allerlei vitamines. Door de nagisting op fles blijft het levend bier met een smaak evolutie en een betere houdbaarheid. Hierin schuilt ook het voornaamste verschil met de bieren van tap; deze hebben geen hergisting en smaken daardoor iets anders.

De keuze is aan de bierdrinker om met of zonder gistdepot te drinken:
Met gistdepot: Rustig uitschenken en het laatste beetje bier met het gist mengen door schudden en dit erbij schenken.
Zonder depot: Rustig uitschenken en het laatste beetje in de fles laten of wegspoelen.

doprgb50-455